در شامگاه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، امیرمحمد خالقی درمیان دانشجوی ایرانی ۱۹ ساله رشتهٔ مدیریت دانشگاه تهران بود که هنگام مراجعه به خوابگاه دانشگاه، توسط دو سارق موتورسوار مورد حمله قرار گرفت و صبح روز بعد درگذشت. قتل این دانشجو باعث خشم عمومی و انتقاد گسترده به سیستم امنیتی جمهوری اسلامی ایران شد.
در پی این حادثه، رئیسجمهور مسعود پزشکیان به حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری مأموریت داد که موضوع قتل این دانشجو را بهطور جدی پیگیری کند. در ۳۰ بهمن اعلام شد که عاملان قتل خالقی دستگیر شدهاند.
به گفته یکی از اعضای کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی و همچنین شورای اسلامی شهر تهران قرار است یک خیابان و یک مدرسه در کوی دانشگاه تهران به نام این دانشجو گذاشته شود. دانشگاه تهران قرار است یک مدرسه در روستای زادگاه امیرمحمد خالقی احداث کند و همچنین قرار است یکی از بلوارهای شهرک فرهیختگان بیرجند در نزدیکی دانشگاه بیرجند به نام این دانشجوی نخبه گذاشته شود.
به قلم: رحمان.ف 1403
مشکلات اقتصادی و معیشتی، کمبود سوخت و قطع برق به اعتراضات مردمی در ایران دامن زده است. دهدشت سه شب متوالی شاهد اعتراضات خیابانی بود. در تهران مردم از خانههای خود فریاد «مرگ بر دیکتاتور» سر میدهند.
بنا به گزارشهای منتشرشده، گروهی از مردم دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد شامگاه سهشنبه ۲۳ بهمن برای سومین شب متوالی به خیابان آمدند و علیه حکومت شعارهایی سر دادند.
گفته میشود که اعتراضات دهدشت علیه وضعیت اقتصادی و معیشتی است. در حالیکه برخی از شبکههای اجتماعی نزدیک به حکومت ایران این اعتراضات را «درگیریهای طایفهای» عنوان کردهاند اما شعارهای سر دادهشده در ویدئوهای منتشرشده از این اعتراضات نشان میدهند که اعتراضات علیه حکومت و سران آن بوده است.
معترضان در دهدشت شعارهای «مرگ بر دیکتاتور»، «امسال سال خون است، سیدعلی سرنگون است»، «مرگ بر خامنهای» و «مرگ بر جمهوری اسلامی» سر میدادند.
گزارشها حاکی از آن است که نیروهای امنیتی دستکم شش نفر از معترضان، از جمله دو زن، را بازداشت و به مکانی نامعلوم منتقل کردند.
هویت برخی از بازداشتشدگان عاطفه طاهرنیا، کامران بوذری، جابر فروغی، امیرحسین جعفری و پوریا براتی اعلام شده است. عاطفه طاهرنیا پیش از این در جریان جنبش زن، زندگی، آزادی نیز بازداشت شده بود.
از سرنوشت بازداشتشدگان اطلاعی در دست نیست.
برخی از خبرهای منتشرشده در شبکههای اجتماعی حاکی از آن است که پس از اعتراضات شب گذشته در دهدشت، صبح چهارشنبه ۲۴ بهمن نیروهای ویژه امنیتی در خیابانهای این شهر مستقر بودند.
این اعتراضات همزمان با سالگرد انقلاب ایران، کاهش شدید ارزش پول ملی و گرانی ارز و دارو و اجناس اولیه زندگی صورت میگیرد. در روزهای اخیر، پس از آنکه علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی هرگونه مذاکره با آمریکا را رد کرد قیمت دلار به ۹۴ هزار تومان نیز رسید و تنها روز گذشته بود که کمی کاهش یافت.
در مراسم سالگرد انقلاب ایران مسئولان حکومتی همگی از سخنان علی خامنهای دفاع کردند و مذاکره با آمریکا را بیفایده خواندند. آنها در حالی مذاکره با آمریکا را نفی میکنند که وضعیت اقتصادی کشور روبهروز بدتر میشود. در دو هفته اخیر تقریباً همه کالاهای اساسی از کره و روغن گرفته تا برنج و لبنیات، نسبت به سال گذشته بین ۵۰ تا ۱۱۰ درصد گران شده است.
این وضعیت با کمبود سوخت و قطع برق در زمستان سرد همراه است.
بعد از ظهر سهشنبه برق بسیاری از مناطق شرق و غرب تهران قطع شد. شرکت توانیر در اینباره گفت: «با توجه به سرمای هوا، افزایش مصرف گاز خانگی و محدودیتهای ایجاد شده در روند تأمین و انتقال گاز به نیروگاهها، بهمنظور حفظ پایداری شبکه، برق برخی مشترکان شهر تهران قطع شده است.»
شرکت توانیر همچنین از شهروندان خواست تا خانههای خود را دو درجه کمتر گرم کنند تا مشکل تأمین برق برطرف شود.
محمدالله داد، معاون شرکت توانیر صبح چهارشنبه مشکل برق را جدی خواند و گفت «اینگونه نیست که این مشکل یکباره حل شود، برای سال ۱۴۰۴ مشکل برق بهطور کلی حل نخواهد شد». این در حالی است که مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران وعده داده است که سال دیگر مشکل برق وجود نخواهد داشت.
شب گذشته در تاریکی تهران مردم برای سومین شب متوالی از پنجره خانههای خود شعارهایی علیه حکومت و رهبران آن سر دادند. این اعتراضات بهمناسبت سالگرد انقلاب و وضعیت کنونی کشور صورت میگیرد.
در چنین وضعیتی که سرما نیز در کشور شدید شده است، مدرسهها و ادارههای بسیاری از استانها از جمله تهران، زنجان، اردبیل، گیلان، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، خراسان شمالی، مازندران، یزد، همدان، سمنان، البرز، کرمان، مرکزی، قم، قزوین، گلستان و خراسان رضوی چهارشنبه ۲۴ بهمن تعطیل شدهاند.
معلق ماندن توافق با آمریکا، ادامه «فشار حداکثری» واشنگتن بر جمهوری اسلامی، همراه با گرانیای که روزبهروز بیشتر میشود، همچنین قطع برق و کمبود سوخت و سرما، روزهای دشواری را پیش روی رهبران جمهوری اسلامی قرار داده است.
به قلم: رحمان.ف 1403
شماری از شهروندان شهرستان دهدشت با سردادن شعارهای اعتراضی علیه نظام، دست به تجمع زدند. این اعتراضات در ادامه نارضایتیهای مردمی نسبت به مشکلات اقتصادی و اجتماعی در این منطقه صورت گرفت. در روزهای پس از این تجمعات، همزمان با بازداشت پرتعداد معترضان، جو امنیتی سنگینی در دهدشت حاکم بوده و نیروهای امنیتی حضور گستردهای در سطح شهر داشتهاند.
هرانا هویت ۱۲ تن از بازداشتشدگان را شهرام نورانیان، شهریار حشمت نسب، رضا یگانه، حسین پریسایی، علیرضا پریسایی، حمید پریسایی، احمد نورمحمدی، عاطفه طاهرنیا، امیرحسین جعفری ۱۷ ساله، کامران بوذری ۱۶ ساله، جابر فروغی و پوریا براتی، احراز کرده است. در میان بازداشت شدگان احمد نورمحمدی که با مصداق اتهامی لیدری اعتراضات مواجه شده است، در بازداشتگاه امنیتی اطلاعات سپاه نگهداری میشود.
بر اساس اطلاعات دریافتی هرانا، ماموران اطلاعات سپاه در زمان بازداشت شهرام نورانیان و شهریار حشمت، خودرو این افراد را در منطقه تنگ پیرزا در شهرستان کهگیلویه، هدف تیراندازی قرار داده اند.
یک منبع مطلع نزدیک به خانواده یکی از این افراد نیز به هرانا گفت: “بازداشت شهرام و شهریار با اعمال خشونت و ضرب و شتم آنها صورت گرفته است. خانوادههای این دو پس از بازداشت فرزندانشان هیچ اطلاعی از سرنوشت آنها ندارند و نگران وضعیتشان هستند.”
به قلم: رحمان.ف 1403